KBÜ’de geleceğin doktorları beyaz önlüklerini giydi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfta öğrenim gören 184 öğrenci, Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.   

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için geleneksel “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Haskul ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar törenin açılışında yaptığı konuşmada Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler vererek, “Karabük Üniversitesi yeni bir üniversite. Yaklaşık on iki yılda dünyadaki ilk bine giren üniversite. Karabük Üniversitesi genç bir üniversite ama yatırımlarıyla, farklı bakış açısıyla ilkleri gerçekleştirerek çok büyük başarılar elde etti. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün ömrünüz boyunca tertemiz bir şekilde leke sürdürmeden üzerinizde gururla, onurla giymenizi temenni ediyorum. Akademik yılınızın huzur içinde başarılı geçmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakoç

Sorumlulukları ağır ve onurlu hekimlik mesleğini tercih eden öğrencileri kutlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Beyaz önlüğü giydiğiniz zaman bizler tüm hekimler, genç hekim adayları ağır bir sorumluluk içerisinde yer alıyoruz. Giyilen bu önlük bir sorumluluk, bir vicdan, bir ahlak ve her gün her an her dakika kendimizi yenilemenin göstergesidir. Bu sorumluk ve bilinç içerisinde bundan sonraki meslek hayatımızı devam ettirdiğimiz zaman en güzel bir seviyeye geleceğimize inanıyorum.”

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Haskul

Konuşmasında doktorluk mesleğinin önemine vurgu yapan KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Haskul, “Sağlık hizmeti vermek gerçekten diğer mesleklerden farklı olarak insanın kendisini bizzat katması gereken, işin içerisine katması gereken bir meslek olarak tanımlayabiliriz. Gerçekten bilgi yükü çok ağır bir mesleğe adım atmış bulunuyoruz. İnsanların sağlığındaki aksamada elimizden geleni yaparak onların sağlıklarına kavuşmasına sağlama noktasında manevi tatmini daha çok önemsemelerini şimdiden böyle düşünmeye başlamalarını kendilerine âcizane öneriyorum.” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Her birinizin iyi birer doktor olarak buradan mezun olacağına yürekten inanıyorum. Genç, dinamik ve hızla büyüyen modern bir üniversitenin mensupları olarak ülkemizin dört bir köşesinde bu şehrin ismi ve bu üniversiteyi yücelteceğinden eminim. Bu yolda değerli hocalarımızla birlikte sağlık camiasının tüm fertleri olarak sizlere elimizden gelen desteği vereceğime söz veriyorum.” diye konuştu.

Tıp Fakültesine YKS puan sıralamasında ilk ona yerleşen Ekin Baran isimli öğrenci de bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Uzun yıllardan beri varlığını sürdüren tarihsel sürecinde kendi dünyasını oluşturan debi derya Tıp bilimine zamanla bu topraklara kök vereceğimiz ve bu topraklarda gelişeceğimiz bir fidan olarak adımımızı atmış bulunmaktayız. Bu süreçte bizi bilgileriyle besleyecek hocalarımızdan aldıklarımızla tıp kültürünü zenginleştiren hekimler olma yolunda çaba göstereceğiz. Tıp biliminin meşalesinin ucundan bizler de tutacağız.”

Konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi.  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakoç,  İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Haskul ve öğretim üyelerinin ellerinden beyaz önlüklerini giyen Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimliğe ilk adımı atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilere, davetli misafirler ve öğretim elemanları tarafından önlükleri giydirilmesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.