Karabük Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
"Karabük Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 04.07.2024 tarihli ve 32592 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 


KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/9/2021 tarihli ve 31590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karabük Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Ders ekleme-silme dönemini takip eden 5 iş günü içerisinde öğrencinin talepte bulunması halinde ilgili yönetim kurulunun kararı ile kayıt yenileme işlemi yapılabilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“3) Üniversite seçmeli dersler: Senato tarafından belirlenen esaslara göre öğrencilerin kendi isteği ve danışmanının onayıyla aldığı kredisiz sertifika dersleridir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin onuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(10) Sınavlarda kopya çekme girişiminde bulunan, kopya çeken, kopya çekenlere yardım eden, kendi yerine başkasını sınava sokan, başkasının yerine sınava giren veya sınav sırasında genel düzeni bozan, sınav salonunda iletişim araçları bulunduran öğrenciler hakkında tutanak tutulur ve bu öğrencilere o sınavdan 0 notu verilir. Ayrıca, bu durumdaki öğrenciler hakkında 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümleri uygulanır.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Üniversiteden kendi isteği ile ayrılmak isteyen öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya noter onaylı vekaletnameyle birlikte yazılı başvuruda bulunarak kayıtlarını sildirebilir. Öğrencinin, kayıt sildirme isteğine ilişkin dilekçesinin kayda girdiği tarih ilişik kesme tarihi olarak belirlenir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu durumdaki öğrencilere kayıt esnasında vermiş oldukları belgeler iade edilir. Üniversiteden kaydının silinmesi halinde ödemiş olduğu öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez. Bu şekilde ayrılan öğrencinin yeniden kaydı yapılmaz.”

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Karabük Üniversitesi Rektörü yürütür.