Kolon Kanseri Farkındalık Etkinliği
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri,kolon kanserine dikkat çekmek ve farkındalık
oluşturmak için KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlik süresince
öğrenciler, insanlara kolon kanseri konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgiler verdi.




Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Gönüllü Sağlıkçılar Kulübü, Türkiye’de en sık görülen 5 kanserden biri olan ve önlenip, erken teşhis edilebilen kanser türleri arasında yer alan kolon kanserine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Burçak Kayhan’ın desteği ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, insanlara kolon kanseri konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgiler verdi.

Hastalıklar ile ilgili farkındalık oluşturmanın Sağlık Bakanlığının en önemli politikalarından biri olduğunu söyleyen Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Doğan: “Hastalıklarla ilgili erken teşhis ve önlemeye yönelik tedbirler almak, düzenlemeler yapmak için farkındalık oluşturmak lazım. Tabi Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin Gönüllü Sağlıkçılar Kulübü vasıtası ile bu şekilde bir etkinlik yapmak istedikleri için biz de imkanları önlerine koyduk. Bu farkındalıkları bir şekilde oluşturmamız, yeme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi. Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi 3.Sınıf Öğrencisi ve Gönüllü Sağlıkçılar Kulübü Başkanı Adilen Şen 1-31 Mart tarihlerinin kolon kanserinin farkındalık ayı olduğunu belirterek, “Biz de halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına Burçak Hocamızın desteği ile burada toplandık. Mavi kurdelelerimizi takıyoruz, kolon kanseri ile savaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Burçak Kayhan ise öğrencilerin bu etkinliği kimsenin söylememesine rağmen yapmalarının nedeninin insanları sevmelerinden kaynaklı olduğunu ifade ederek “Biz millet olarak et ve ekmeği çok severiz ama biraz sebze ve meyveye ağırlık verelim, daha çok su içelim. Sigara denen illetten uzak duralım. Bunlardan uzak durursak bu gönüllü grupları başka hastalıklara yönlendirme şansımız olur.” diye konuştu.