KBÜ Tıp 1. sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfında eğitim gören 150 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

 

Törene Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Doğan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İsmail Kara, Genel Sekreter Lütfü Köm ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler vererek, “79 öğretim üyemiz, 23 de uzmanlık öğrencimiz bulunmaktadır. Öğretim üyelerimiz genç, dinamik ve kendilerini tıp eğitimine adamış akademisyenlerden oluşmaktadır. Fakültemizde diğerleri ile mukayese edildiğinde yüksek donanıma sahip temel tıp bilimleri ile klinik ve mesleki beceri laboratuvarlarımız, simüle hasta muayene odalarımız bulunmaktadır.Tıp Fakültemiz kuruluşundan itibaren göz önüne alındığında üniversitemizin lokomotifleri arasında gelmiştir. ” diye konuştu.

Tıp Fakültesi’nde öğrenci merkezli eğitim yapıldığının altını çizen Şahin; “Öğrencilerden geri bildirim alındığı, şeffaf, dinamik ve gelişmeye açık bir eğitim modeli uygulamaktayız. Fakültemizde öğrencilerimizi çekirdek eğitim programı çerçevesinde eğitim verilmektedir. Probleme dayalı öğretim de uygulamaktayız. Teknik ve akademik donanımımızla iyi eğitilmiş, öz güveni yüksek, vatanına, milletine ve özellikle ailelerine yakışan hekimler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı

Sorumlulukları ağır ve onurlu hekimlik mesleğini tercih eden öğrencileri kutlayan Dr. Ahmet Sarı, “Bu meslek zor bir meslek ancak dünyanın en şerefli mesleği. Bu meslekte iyi bir hekim olmak için önce iyi, erdemli, ahlaklı ve şerefli insan olmak gerekiyor. İyi insan olduktan sonra bilimin ışığında bilgi ve becerilerimizi artırarak meslekte daha üst noktalara gelmeye çalışmalıyız. Bilim sürekli ilerliyor. Her gün yeni bilgiler katılıyor ve bu bilgileri takip etmek zorundayız. Başarmak için bir dönem bedel ödemeyenler, başarısızlığın veya başarılı olmanın bedelini bir ömür boyu öderler. Hasta ve hasta yakınlarına karşı sabırlı, merhametli, güler yüzlü ve alçak gönüllü  olmamız gerekiyor. Meslek arkadaşlarımıza karşı da saygı duymamız gerekiyor.” diye konuştu.

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Doğan

“İnsan sağlığına hizmet veren bu kutsal mesleği seçtikleri için öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye sözlerine başlayan Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Doğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Tıp alanı, teknolojiyle beraber eş zamanlı o kadar hızlı gelişiyor ki bilimsel çalışmalarla yeniliklere, yeni gelişmelere her an hazır hale gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden Tıp Fakültesi öğrencilerinin hayatları okumakla geçiyor. Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak öğrencilerimize en iyi şekilde hizmeti öğretmek, tıbbi alt yapı, donanım ve fiziki şartları sağlayarak eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlamak için çabalıyoruz.”

Tıp Fakültesi’ne bu yıl en yüksek puanla yerleşen Merve Altınöz de önlük giyme töreninde konuşma yaptı. Altınöz, “Karabük Üniversitesi diğer üniversitelere göre daha fazla imkâna sahip ve olmaya da devam ediyor. Ne kadar doğru bir tercih yaptığımı gelip görünce anladım. Ben Karabük Üniversitesiyle bir bütünüm artık. Burada olmaktan gayet mutluyum.” diye konuştu. Fakülte Öğrenci Temsilcisi Ahmet Gökçe de bir konuşma yaparak “İnsanı yaşatmayı, insanlara daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaçlayan bu kutsal ve onurlu mesleğe ilk adımını atan sizleri kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi. Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Doğan,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İsmail Kara, Genel Sekreter Lütfü Köm ve öğretim üyelerinin ellerinden beyaz önlüklerini giyen Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimliğe ilk adımı atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.