Karabük Üniversitesinde mezuniyet coşkusu
Karabük Üniversitesi 2017 – 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Karabük Üniversitesinin 2017 – 2018 Akademik Yılı mezunları, Ay Yıldızlı Stadyumda gerçekleştirilen geniş katılımlı mezuniyet töreni ile uğurlandı. Törende 9 bin 45 öğrenci hep birlikte kep attı.

 

Mezuniyet törenine Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, KARDEMİR AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri,  akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni kortej yürüyüşü ile başladı

Mezuniyet töreninden önce Karabük Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi, ardından basket şov sergilendi. Daha sonra protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile mezuniyet töreni başladı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: Övünç kaynağımız gençlerimizi, sağlık ve esenlikle mezun etmenin büyük sevincini hep birlikte yaşıyoruz

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Karabük Üniversitesi olarak, övünç kaynağımız gençlerimizi, sağlık ve esenlikle mezun etmenin büyük sevincini hep birlikte yaşıyoruz.” dedi. Konuşmasının devamında mezun öğrencilere, “Sizler Türkiye’nin ve hatta dünyanın geleceğisiniz.” diyen Rektör Polat,” Bundan sonraki yaşamınızda pozitif olun, ailenize karşı saygılı olun, güzel vatandaşlar olun, yenilikçi ve yaratıcı olun, teknoloji dostu olun, girişimci ve atak olun, okur-yazar olun, çok yönlü olun, ulusal ve uluslararası olun, sağlıklı ve dinamik yaşayın, şartlar ne olursa olsun dürüst yaşayın, eşsiz ve benzersiz olun, çözüme ve hedeflerinize odaklanın, sınırlarınızı aşın.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber ise “Sevgili gençler uzun bir eğitim öğretim hayatından sonra bugün hayata atılıyorsunuz. Çocukluğunuzdan beri aralıksız sınavlar. Sınav stresleri gece gündüz demeden ailelerinizle beraber uzun bir maratonun sonucunda bugün yeni bir hayata başlıyorsunuz. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin geleceğisiniz. Sizler bu aziz milletin büyük umutları olan gençlersiniz.” dedi.

Vali Çeber konuşmasını, “Bu mutlu günde siz gençlerin heyecanını hissediyorum. Sizler gibi bu heyecanı bizlerde yaşadık. Allah her gününüzü böyle mutlu etsin. Yolunuz bahtınız açık olsun.” diyerek noktaladı.

Tören, açılış konuşmaları ve sonrasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Karabük Üniversitesi 2017 – 2018 Akademik Yılı mezunlarının birincisi, ikincisi ve üçüncüsü Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünden oldu. Üniversiteyi birincilikle bitiren Yağmur Tuğçe Güzelkokar, ikinci Ayşenur Demirhan ve üçüncü Döndü Aslan’a başarı belgelerini Vali Kemal Çeber, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz verdi. Başarı belgesi takdiminin ardından mezun öğrenciler yeminlerini ederek kep attı.

Konser öncesi evlilik teklifi sürprizi  

Manuş Baba konserinden önce sahneye gelen Karabük Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Ekrem Yılmaz, kız arkadaşı Damla Coşgun’a evlilik teklifi yaptı. Mezuniyet törenindeki coşkulu kalabalığın tezahüratleri arasında evlilik teklifine evet diyen Damla Coşgun büyük mutluluk yaşadı.

Manuş Baba konser verdi

Ünlü sanatçı Manuş Baba, Karabük Üniversitesi 2017- 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde, havai fişek gösterisi eşliğinde konser verdi. Konserde birbirinden sevilen parçalarını seslendiren Manuş Baba’nın şarkılarına öğrencilerde eşlik etti. Mezuniyet töreni Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın, Manuş Baba’ya hediye takdiminin ardından son buldu.